BlueVoice suportă inregistrare VoIP pasiva, pe lângă alte modalități de înregistrare. Înregistrarea pasivă se pretează în ecosistemele SIP și Cisco (SCCP). Aceasta necesită replicarea traficului de înregistrat într-un port de mirroring de pe un switch cu management.

Este recomandat ca în portul de mirroring să fie replicat doar traficul de pe telefoanele care se vor înregistra, eliminând astfel operații suplimentare de filtrare a traficului care ar încărca atât sistemul de înregistrare, cât și rețeaua.

Inregistrare VoIP pasiva cu BlueVoice

Inregistrare VoIP pasiva cu BlueVoice

Sistemul BlueVoice suportă inregistrare VoIP pasiva în manieră globală sau selectivă. Înregistrarea globală vizează toate apelurile care trec prin centrala telefonică. Înregistrarea selectivă vizează traficul din anumite VLAN-uri sau de pe anumite telefoane IP, incluse în sesiunea de mirroring.

În cazul unor infrastructuri complexe, mirroring-ul se face prin cascadare. Este de reținut faptul că infrastructura de rețea, și în special dimensionarea corectă a switch-urilor sunt esențiale pentru o înregistrare sigură și de calitate. Switch-urile sunt responsabile de recepționarea de către sistemul de înregistrare a tuturor pachetelor.

Implementarea unui sistem BlueVoice de inregistrare VoIP pasivă se poate face embedded, pe șasiu server, sau virtualization-ready. Sistemul embedded este necesar în special pentru înregistrarea în medii hibride (atunci când avem și linii TDM pe lângă telefoanele IP). Pentru înregistrare VoIP-only este de preferat instalarea în mașină virtuală.