Înregistrarea ambientală este strict reglementată, și este necesară în anumite dispecerate sau incinte în care se desfășoară activități care țin de siguranța națională. Un sistem de inregistrare ambientala BlueVoice este construit de BlueNote Communications după cerințele clientului.

Componentele soluției BlueVoice de inregistrare ambientala

Pentru proiectarea unui sistem de înregistrare ambientală este necesară cunoașterea topologiei spațiului și a fluxurilor de trafic din încăpere. Modalitatea de transport a semnalului audio se alege în funcție de distanța de la incinta de înregistrare la camera tehnică. Un sistem generic de înregistrare ambientală include următoarele echipamente:

  • microfoane ambientale, încastrate în birou dacă este necesară înregistrarea unor persoane cu o poziție staționară, sau în tavan dacă activitatea presupune schimbarea frecventă a poziției persoanelor din încăpere
  • mixere, dacă se dorește înregistrarea cu mai multe microfoane în aceiași cameră
  • encodere de semnal audio peste TCP, pentru transportul prin rețeua LAN a semnalului audio
  • echipamentul de înregistrare BlueVoice, echipat pentru înregistrare de canale analogice.

BlueVoice – sisteme complete pentru inregistrare Dispecerat

Sistemele BlueVoice pentru inregistrare dispecerat colectează tot conținutul audio relevant. Sistemul BlueVoice înregistrează convorbiri prin stații radio, telefoane fixe, telefoane mobile (prin premicell), microfoane ambientale și orice alte tipuri de surse de semnal analogic.

Convorbirile înregistrate sunt disponibile în interfața Web de utilizare, unde pot fi ascultate. Lista de înregistrări poate fi exportată în format .csv sau .pdf.